En klar visuel identitet sikrer, at kunderne genkender dig
Udseende betyder ikke alt – og så alligevel … for når din virksomhed er nem at genkende på tværs af tid og sted, så bidrager det til, at den fremstår som professionel. Læs her, hvordan du får en klar visuel identitet ved hjælp af en design- og brandmanual – og høst fordelene ved at blive genkendt.

Skab en rød tråd i kommunikationen
En visuel identitet giver din virksomhed personlighed, ligesom vi mennesker udtrykker os med vores tøjstil. Og brugen af logo, farver og billeder efterlader et indtryk hos dine kunder. Ofte ubevidst, men ikke desto mindre vigtigt.
Forestil dig, at du modtager mails, breve og tilbud fra samme virksomhed, men med forskelligt udseende fra gang til gang. Hvordan påvirker det din opfattelse af virksomheden?
Et uensartet udtryk kan nemt give kunden indtryk af, at der ikke er styr på tingene. Hvis din virksomheds identitet har lige så mange ansigter, som du har medarbejdere, skaber det ”støj på linjen”. Det skader simpelthen dit brand og dermed det budskab, du gerne vil sende om din virksomhed og dine produkter.
Hos Kd marketing support anbefaler vi, at du sørger for en rød tråd i den interne og eksterne kommunikation ved at fastlægge en klar visuel identitet.
En visuel identitet gør hverdagen nemmere
En virksomheds visuelle identitet består ikke kun af et logo. Den visuelle identitet favner bredere og understøtter virksomhedens brand i al din kommunikation.
Derfor er det vigtigt at have klare retningslinjer for, hvordan for eksempel et tilbud, en faktura, en mail eller en salgspræsentation skal se ud – og her spiller en design- og brandmanual den afgørende rolle. Hos Kd marketing support har vi dygtige grafikere, der kan hjælpe med at fastlægge din virksomheds visuelle identitet og udarbejde en design- og brandmanual, der skaber genkendelse hos dine kunder og får din virksomhed til at fremstå professionel.
Hvad indeholder en design- og brandmanual ?
En design- og brandmanuel er et opslagsværk. Den definerer, hvordan alt materiale fra virksomheden skal se ud og hvordan de forskellige grafiske elementer skal bruges. Både online og offline. På den måde sikrer du et ensartet udtryk i al kommunikation og markedsføring. En designmanual indeholder blandt andet:
- Logo og eventuelle varianter, fx sort/hvid, vertikal og horisontal udgave
- Payoff/slogan – og hvor og hvordan det bruges
- Skrifttyper
- Billedstil
- Grafiske elementer og ikoner
- Farver, herunder primære farver og sekundære farver
- Design af skabeloner til fx tilbud, fakturaer, PowerPoint-præsentationer og mails
- Eksempler på brug af logo og farver i fx trykt materiale, annoncer, kataloger og nyhedsbreve og på merchandise og firmabiler
- Sproglig tone og sti
Hvis dine medarbejdere selv udarbejder det grafiske materiale, fx SoMe-opslag og salgsmateriale, findes der designprogrammer med faste skabeloner, der sikrer, at medarbejderne altid følger det fastlagte design og layout.
Skabeloner sikrer et ens udtryk
Den nemmeste metode til at sikre, at anvisningerne i en design- og brandmanual bliver overholdt, er ved at bruge faste skabeloner i for eksempel Word, PowerPoint, økonomisystemer og Outlook. Skabelonerne kan være til alt lige fra mødereferater, prislister, tilbud, ordrebekræftelser og fakturaer til jobopslag, salgspræsentationer og mailsignaturer.
Det kan være en omfattende opgave at oprette skabelonerne, men når det er gjort, sparer medarbejderne en masse tid, fordi de ikke længere selv skal lave materialet fra bunden igen og igen. Og du er sikker på, at din virksomheds visuelle identitet er tydelig, genkendelig og professionel. Hver gang.
Hvornår har du sidst opdateret din visuelle identitet?
Arbejdet med at fastlægge virksomhedens visuelle identitet og at udarbejde en design- og brandmanual er ikke en engangsforeteelse. Fra tid til anden bør farverne skærpes og logoet strammes op for at sikre, at virksomheder fortsat efterlader et professionelt indtryk.
Når du har fastlagt din virksomheds visuelle identitet og har udarbejdet en design- og brandmanual, har du glæde af den i flere år. Men det holder ikke for evigt; selv det bedste design bliver forældet. Så husk at se det efter i sømmene med jævne mellemrum, så det hele tiden giver det professionelle indtryk, du har brug for.
Tænk bare på, hvordan for eksempel LEGO og Carlsbergs logoer har udviklet sig gennem tiden. Det visuelle skal følge med, når virksomheden vokser, får nye forretningsområder og måske bevæger sig ind på nye markeder.